Artık Kalp Pilleri de Hacklenebilir !

Merhaba H4CKERWEB ailesi. Bir süredir elimde olmayan sebeplerden dolayı düzenli haber girişi yapamıyordum. Yakın zamanda bunu stabil hale getirip siz değerli takipçilerimizi memnun etme garantisini vereceğiz. Bunun yanında bana yardımcı olacak bir editör arkadaşta bünyemize dahil olacak.

twitter-arkaplan-192

Günümüz teknolojisi hayatımıza dahil oldukça hiçbir zaman güvenlik garantisi veremiyoruz. Oyuncak ayısından tutun kalp piline ve daha bunun gibi bir çok elektronik alete kadar hacklenme riskimizin olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar yetmezmiş gibi bir de bu listeye kalp pili ve defibrilatör gibi bir çok cihaz eklendi. Sonuçlar çok ciddi duyarsızlığın simgesiydi.

4 farklı şirketin ilgili cihazları incelemeye alındı. Çıkan rapor ağızları açık bırakacak cinstendi. 4 şirketi de kapsayan raporda 8000′ den fazla güvenlik açığı tespit edildi. Üreticilerin yazılımlarını güncellememiş olması hackerların 8000′ den fazla açığı istismar ederek hastanın vücudundaki cihazı hackleyebileceğini gösteriyordu.

twitter-arkaplan-192

Sonrasında ABD gıda ve ilaç dairesi olan FDA “sağlık cihazlarının siber saldırılara karşı korunması” gerektiğini anlatan bir kılavuz hazırladı.

Yapılan açıklamalarda hangi cihazlarda ne tür açıklar tespit edildiği açıklanmasa da raporda çıkan total sonuç endişelenmemiz için yeter de artar bile.

Peki siz yazılımlarınızı ne sıklıkla güncelliyorsunuz ?

Yorum bırakın