11 Yaşındaki Küçük Hacker Oynaması İçin Alınan Oyuncak Ayıyı Hackledi !

ruxpin_cover

Devir değişti, haliyle çocuklarda değişti, icraatları da. Haliyle bu tür ilginç olaylara sık rastlar olduk. İşte onlardan biri de Paul. 11 yaşında ve 6. sınıfa gitmekte olan Paul, oynaması için alınan oyuncak ayıyı hackleyerek içerisindeki mikrofon sayesinde evi dinlemeyi başardı.

One Conference 2017′ ye katılan deha ahududu Pİ olarak adlandırdığı bir çeşit raspberry Pİ cihazını bilgisayarına bağlayıp ayıdaki bluetooth bağantısını bilgisayar ile analiz edip oyuncak ayıya bağlandı. Sonrasında Paul python programlama dili kullanarak çeşitli komutlar sınırında ayıyı bilgisi dahilinde kontrol etmeyi başardı.

8deb2eeb1d9d50a87ec79a8a314ac10523c1a910

Temelde internete bağlı bir cihaza bağlanıp ona komut gönderebilme yetkisine dayandığını anlatan Paul yaşıyla alkışlandı.

Kimine göre oyuncak ayının hacklenmesi basit gibi görünebilir fakat oyuncağa göre değişen çeşitli fonksiyonlar yardımıyla, sizi dinlemek gibi bir çok aktiviteyi yapabilirler. Bunun üstünden şantaja uğrayabilirsiniz. En kötüsüyse devlet büyükleri ve istihbarat teşkilatlarına bu şekilde sızmanın çok kolay oluşu…

Yorum bırakın